Scientology Frivillige Hjelpere deler hvordan det var å hjelpe i Mayfield på 1. juledag

MAYFIELD, KENTUCKY
28. desember 2021

De kom fra hele landet for å hjelpe en by som ble ødelagt av tornadoen den 10. desember med å feire julen.

«Takk for at dere brakte litt lykke», ropte et eldre par til en Frivillig Hjelper mens de gikk opp til det skinnende gule teltet i Mayfield i Kentucky på 1. juledag. Julenissen, som kjørte til Mayfield fra Scientology Kirken i Nashville, var ikke forberedt på den typen reaksjoner han fikk.

«God jul!» vinker en Scientology Frivillig Hjelper fra gavebordet satt opp i deres skinnende gule telt.

«Dusinvis av barn kom hit i dag», sa julenissen. Noen barn var for sjenerte til å komme bort til ham, men andre var ivrige etter å se hva han hadde for dem. «Jeg tror foreldrene var enda mer begeistret enn barna.»

Han fortsatte å dra saker ut av sekken sin til han fikk reaksjonen han ønsket.

«For én liten gutt, omtrent en meter høy, dro jeg ut en kosehest. Ingen interesse. Jeg dro ut en plysjblekksprut som var halvparten så stor som han, og han ble helt begeistret.»

For guttens søster fant julenissen en gigantisk frosk med mange farger. «Hun gav den en stor klem så snart den kom ut av sekken.»

Julenissen med en venn i Scientology Frivillige Hjelperes telt i Mayfield i Kentucky.

Noen ganger mens han stod på gaten, så han folk som kjørte forbi som så veldig nedslåtte ut. «Jeg vinket til dem og sa: ’God jul!’ og de kunne ikke annet enn å smile.»

En pensjonert marinesoldat donerte hundrevis av leker til barnas bord i VM-teltet «slik at barna kunne feire jul».

«Alle hjelper alle», sa han, og tørket tårer fra øynene. «Det er den beste julen jeg noensinne har opplevd. I verdens tilstand nå for tiden, med alt dette kaoset, å se hva folk gjør for å hjelpe hverandre i stedet for å tråkke på hverandre, finnes det enda håp for Menneskeheten. Det har vært en opplevelse. Jeg håper at jeg aldri vil se noe slikt som dette igjen, men å leve gjennom det og se hva det har gjort mot folk og folk som hjelper hverandre – det kommer mer godt enn dårlig ut av det. Det har vært en enestående jul. Det handler ikke om lekene, det handler ikke om tingene du får. Det handler om hva du kan gjøre. Det har vært tilfredsstillende.»

Scientologys Frivillige Hjelpere hjelper julenissen med å gjøre julen spesiell for barn i Mayfield.

I tillegg til lekene og å servere en spesiell middag på julaften og 1. juledag, har de Frivillige Hjelperne, ved å arbeide med andre veldedighetsorganisasjoner, servert over 30 000 måltider til lokale innbyggere og frivillige arbeidere.

Det er behov for flere trente Frivillige Hjelpere. Enhver som kan slutte seg til katastrofeberedskapen, bør kontakte de Frivillige Hjelpernes nødlinje på (800) HELP-4-YU (i USA) eller + 1 323 960 1949.

Scientology Kirkens Frivillige Hjelpere-program er en religiøs sosial tjeneste skapt i midten av 1970-årene av Scientologys Grunnlegger L. Ron Hubbard.

En Frivillig Hjelpers oppgave er å være «et menneske som på frivillig basis hjelper sine medmennesker ved å gjenopprette formål, sannhet og åndelige verdier i andre menneskers liv». Deres tro: «En Frivillig Hjelper lukker ikke øynene for smerten, ondskapen og urettferdigheten i tilværelsen. Tvert imot er han trent til å håndtere disse tingene og hjelpe andre til å oppnå befrielse fra dem og ny personlig styrke i tillegg.»