Scientologys katastrofeinnsats: Hjelp til ofre i byer som ble ødelagt av tornadoer i forrige uke

MAYFIELD, KENTUCKY
20. desember 2021

Scientology Frivillige Hjelperes hovedkvarter i Los Angeles oppfordrer trente Frivillige Hjelpere til å hjelpe til etter et av de mest ødeleggende tornadoutbruddene i USAs historie. Hele byer ble nesten utslettet og tusener ble hjemløse.

En flyttebil fylt med 100 generatorer, varmeapparater og propanbeholdere kjørte opp til det skinnende gule teltet på hjørnet av gatene 8th og Walnut i Mayfield i Kentucky. Frivillige Hjelpere hjalp med å losse lastebilens dyrebare innhold, og alt fant hjem den dagen ved siden av de 2900 varme måltidene som de frivillige delte ut.

En lastebil fylt med generatorer og varmeapparater kjørte opp til teltet for å få hjelp til å få dem i hendene til dem i nød.

Frivillige Hjelpere (VM-er) har ankommet fra Scientology Kirkene i Nashville i Tennessee; Cincinnati i Ohio; og Twin Cities i Minnesota. Og VM-er kjørte inn til Mayfield fra Austin i Texas på lørdag med 4000 donerte artikler.

Frivillige Hjelpere hjalp med å losse lastebilen og få disse dyrebare gavene inn i hendene på familier.

Joava Good fra Draver i Utah kom fra Scientology Kirken i Salt Lake City. Good, som representerer Scientology Kirken med VOAD (National Voluntary Organizations Active in Disaster), har vært en aktiv Frivillig Hjelper som har rykket ut ved katastrofer siden 1978.

Et opphold i nesten konstant regn gir Scientologys Frivillige Hjelpere som bistår i Mayfield i Kentucky, tid til å legge presenning på taket til et hjem som ble skadet, men ikke ødelagt.

Regnet som forårsaket tornadoutbruddet har fortsatt gjennom mesteparten av uken som gikk. For å få opp humøret til folk bestemte Good seg for å skaffe varm kaffe og kakao, og da hun kom til kassen for å betale for to kaffekanner, 6 kg kaffe og varm sjokolade, tilbød varehuset Walmart seg å betale for det.

«Sånn har det vært siden vi kom», sier hun. «Sjenerøsiteten og den overstrømmende hjelpen er hjertevarmende.»

En av de Frivillige Hjelperne hjalp en kvinne som var helt fortvilet over at byen hun har bodd i i 30 år, nettopp var blitt ødelagt. Ved å anvende en enkel Scientology assist, en teknikk utviklet av Scientologys Grunnlegger L. Ron Hubbard for å lindre lidelse ved å ta for seg de følelsesmessige og åndelige faktorene ved stress og traumer, var han i stand til å bringe henne fra sorg til latter på bare noen få minutter.

Det skinnende gule teltet i Mayfield i Kentucky, hvor Scientologys Frivillige Hjelpere deler ut mat og forsyninger, varm kaffe og kakao, og hvor de koordinerer aktivitetene i katastrofeinnsatsen.

Etter anmodning fra en prest hvis kirke var ødelagt av tornadoen, ryddet VM-er opp i gården rundt kirken, så han kunne sette opp telt for menighetsmedlemmer som trengte ly. Og når det er et opphold i regnet, stormer frivillige ut for å legge presenninger på takene til hus som ble skadet, men ikke ødelagt.

I tillegg til arbeidet deres i Mayfield i Kentucky, byen som ble hardest rammet av utbruddet, tjener Frivillige Hjelpere også 110 km unna i Dawson Springs og i Bowling Green.

Trente Frivillige Hjelpere som kan slutte seg til katastrofeinnsatsen, bør kontakte de Frivillige Hjelpernes nødlinje på (800) HELP-4-YU (i USA) eller + 1 323 960 1949 (internasjonalt).

Scientology Kirkens Frivillige Hjelpere-program er en religiøs sosial tjeneste skapt i midten av 1970-årene av Scientologys Grunnlegger L. Ron Hubbard.

Frivillige Hjelpere hjelper til med å rense opp i gården rundt en kirke som ble ødelagt av tornadoen, slik at pastoren kan skaffe til veie et trygt sted for hjemløse menighetsmedlemmer til å sette opp telt.

En Frivillig Hjelpers oppgave er å være «et menneske som på frivillig basis hjelper sine medmennesker ved å gjenopprette formål, sannhet og åndelige verdier i andre menneskers liv». Deres tro: «En Frivillig Hjelper lukker ikke øynene for smerten, ondskapen og urettferdigheten i tilværelsen. Tvert imot er han trent til å håndtere disse tingene og hjelpe andre til å oppnå befrielse fra dem og ny personlig styrke i tillegg.»