FRIVILLIGE PRESTER ANERKJENT FOR DERES UBETINGEDE HJELP

FRIVILLIGE PRESTER ANERKJENT FOR DERES UBETINGEDE HJELP
FRIVILLIGE PRESTER ANERKJENT FOR DERES UBETINGEDE HJELP
FRIVILLIGE PRESTER ANERKJENT FOR DERES UBETINGEDE HJELP
Stråler av solskinn: En VM gir en assist til et barn etter orkanen (øverst); takker de frivillige prestene for å redde et hjem (til venstre); en klem for å redde en kirke (til høyre).

En seremoni i Clearwater i Florida hedret VM-er som hjalp lokalsamfunn ødelagt av orkaner.

Scientologys frivillige prester ble hedret ved en anerkjennelsesbankett på Fort Harrison i Clearwater. 50 frivillige som hadde bidratt med 30 000 frivillige timer i løpet av de siste tre årene ble anerkjent for sitt arbeid.

Blant Floridas VM-ers mange samfunnsaktiviteter var å bringe hjelp til dem som ble rammet av orkanene Florence og Michael – to av de verste stormene som noensinne har hamret østkysten.

Orkanen Florence traff Nord- og Sør-Carolina og Virginia og oversvømte lokalsamfunn med hele 90 centimeter regn på fire dager – over 13 billioner liter vann. «Et eldre par vi hjalp bodde i et hus i nærheten av en elv», sa en VM som hjalp etter Florence. De hadde tatt inn over 2 meter vann og mistet absolutt alt. Kona fikk behandling for kreft, og bestemoren som bodde sammen med dem var 87 år gammel. De var heldige nok til å komme seg ut før den stigende elven vasket bort veien deres.

Vi kom for å hjelpe denne familien, og da vi kom dit var mannen utmattet og apatisk. Han var vanligvis en strålende og munter person som gjenoppbygde racerbiler som lidenskap og hadde bodd i sitt hjem i 30 år. Han og hans kone hadde allerede holdt ut to oversvømmelser i de siste 10 årene og hadde alltid gjenoppbygd huset. Men nå hadde de ingen flomforsikring og ingen måte å få hjelp på.

Vi kom med over 30 VM-er og begynte å hjelpe ham med den hjerteskjærende prosessen for å fjerne en livstids ødelagte eiendeler. Vi rev ut gulvbelegg og gipsplater før den livstruende muggen kunne ta tak. Da vi startet var han apatisk og satt fast i sjokket av hendelsen. Ved slutten av dagen hadde han gradvis blitt muntrere og snakket, smilte og spøkte med oss. Han fortsatte å si: ’Det er utrolig at dere er her hele dagen.’

Da vi pakket sammen for å dra, sa han til oss at da han kom tilbake til huset den første gangen kvelden før vi kom dit, gikk han inn og følte seg enormt overveldet. Han visste ikke hvordan han noensinne kunne komme gjennom det alene, og han hadde ingen å gå til for hjelp. Han trodde ikke det fantes noe som kunne gjøres med det. Han sa at han bare gråt og satte seg ned på verandaen sin.

«Han bad om hjelp og om et glimt av solskinn. Neste morgen fikk han en telefon fra presten sin som sa at en gruppe Scientologister kom for å hjelpe ham.»

Han bestemte seg for å be til Gud – det var det eneste han visste å gjøre. Han bad om hjelp og om et glimt av solskinn. Neste morgen fikk han en telefon fra presten sin som sa at en gruppe Scientologister kom for å hjelpe ham. Da vi kom i full styrke iført gule t-skjorter, fargen på solskinnet, var alt han kunne tenke: ’Jeg takker Gud. Jeg innså ikke at dere ville være så spesifikke!’»

Ved prisutdelingen sa lederen for de frivillige prestene i Florida at de som kom til unnsetning ved orkaner eksemplifiserer karakteren til den frivillige presten, som beskrevet av L. Ron Hubbard da han utviklet programmet på midten av 1970-tallet: «En frivillig prest lukker ikke øynene for smerten, ondskapen og tilværelsens urettferdigheter. Tvert imot er han trent til å håndtere disse tingene og hjelpe andre til å slippe fri fra dem og oppnå ny personlig styrke i tillegg.

Hvordan utretter en frivillig prest slike mirakler? I bunn og grunn bruker han teknologien i Scientology til å forandre tilstander til det bedre – for seg selv, sin familie, sine grupper, venner, forbindelser og for menneskeheten.»GJØR HJELP MULIG

GJØR HJELP MULIG

Frivillige prester over hele kloden er tilgjengelige døgnet rundt for å komme til unnsetning ved enhver katastrofe. Ditt bidrag vil finansiere reiser for frivillige så vel som mat, vann, telt og medisinske forsyninger for katastrofeofrene.