ET SKINNENDE GULT TELT PÅ GRENSEN TIL COLOMBIA BRINGER HÅP TIL VENEZUELANERE

ET SKINNENDE GULT TELT PÅ GRENSEN TIL COLOMBIA BRINGER HÅP TIL VENEZUELANERE
ET SKINNENDE GULT TELT PÅ GRENSEN TIL COLOMBIA BRINGER HÅP TIL VENEZUELANERE
ET SKINNENDE GULT TELT PÅ GRENSEN TIL COLOMBIA BRINGER HÅP TIL VENEZUELANERE
VM-er deler ut måltider til venezuelanske flyktninger (ovenfor), en av 50 familier mottar en ny madrass og forsyninger (øverst til høyre), og en ung jente får en Lokaliseringsassist.
Scientologys frivillige prester arbeider med kirker, nødhjelpsorganisasjoner og andre allmennyttige organisasjoner i Cúcuta i Colombia for å hjelpe flyktninger fra Venezuela.

Venezuelas sosiale, økonomiske og politiske krise har skapt en humanitær katastrofe. Ifølge generalsekretæren for Organisasjonen av amerikanske stater, Luis Almagro, utgjør venezuelanere «den nest største flyktningbefolkningen i verden, nest etter Syria, som har vært i krig i 7 år». Krisen har startet en svimlende masseutvandring, med 4 millioner mennesker – over 12 prosent av befolkningen – som har forlatt landet de senere årene. En nøkkeldestinasjon for flyktninger har vært Cúcuta, en colombiansk by ved grensen til Venezuela.

Et team av colombianske Scientologys frivillige prester (VM-er) har skaffet nødhjelp til tusenvis av flyktninger som krysser grensen fra Venezuela til Colombia hver dag. I et krisesenter som ble etablert av en katolsk kirke i Cúcuta har VM-er hjulpet med å forberede og dele ut mat til flyktninger hver dag. På en dag serverte fem VM-er 13 000 måltider mens de også tok seg av over 2000 barn fra nærliggende skoler.

I sitt gule VM-telt på det sentrale torget i Villa del Rosario gav VM-er personlig emosjonell og åndelig omsorg med Scientology assister som lindrer lidelse og traumer. De leverte også seminarer for å hjelpe folk med å overvinne usikkerhet, vurdere sine muligheter og planlegge fremtiden.

Frivillige prester arbeidet også i Greek Orthodox Church of the Holy Family i Barrio Bellavista. Fader Timoteo ba om hjelp fra Scientology Kirken for å støtte 50 venezuelanske familier med presserende behov for grunnleggende nødvendigheter, så som madrasser, komfyrer, gass og hygieneforsyninger. 50 familier ble håndplukket av fader Timoteo etter at en opptelling av 1000 familier ble gjort. Med en bevilgning fra den Internasjonale assosiasjonen av Scientologister (IAS) innfridde VM-ene anmodningen og kjøpte de nødvendige artiklene. 50 familier ble presentert med sine artikler, inkludert en ny madrass for hver av dem. I anerkjennelse av deres arbeid overrakte fader Timoteo VM-ene en plakett med påskriften: «Den hellige ortodokse erkebiskopen i Colombia skjenker denne anerkjennelsen til Scientologys frivillige prester for deres humanitære, filantropiske og åndelig arbeid i vesentlig omsorg for de menneskelige vesenene i det colombiansk-venezuelanske grenseområdet.» VM-ene har servert over 76 800 måltider, leverte 1632 Scientology assister og levert 620 seminarer som formidler livsviktig VM-teknologi. Og deres hjelp fortsetter i dag.En VM presenterer Verktøy for livet-hefter om studium, kommunikasjon og mer til flyktninger.

GÅR TIL HANDLING
Del din historie med oss

Har du en historie å fortelle – som frivillig prest selv eller om å få hjelp fra en frivillig prest?

Vi vil gjerne høre den! Vennligst send oss bilder eller video av aktivitetene.

Kanskje du var på stedet da frivillige prester kom til unnsetning ved terrorbombingene i Sri Lanka, eller du var der da vi leverte VM-tech i det kenyanske fengselssystemet, eller ditt eget ekteskap ble reddet ved hjelp av en frivillig prest. Skriv din historie, velg dine beste bilder og send dem inn! Vi vil sørge for å dele dine gode nyheter med verden.

Du kan alltid skrive til oss angående dette nyhetsbrevet – for å gi feedback, be om et emne eller dele din egen historie for inkludering i det neste nummeret.

Dette betyr at dette er ditt nyhetsbrev og din feedback og dine bidrag er velkomne. Med en regelmessig distribusjon til tusenvis av mennesker som leser på 17 forskjellige språk kan et nyhetsbrev med din historie berøre og oppløfte mange liv.GJØR HJELP MULIG

GJØR HJELP MULIG

Frivillige prester over hele kloden er tilgjengelige døgnet rundt for å komme til unnsetning ved enhver katastrofe. Ditt bidrag vil finansiere reiser for frivillige så vel som mat, vann, telt og medisinske forsyninger for katastrofeofrene.